¿TIENES MÁS DE 18 AÑOS?
Google+

Buscador de Restaurantes

De Autor.  Dos Palillos.
Dos Palillos Calle Elisabets 9, Barcelona. Tel: 933 04 05 13

Massimo Bottura celebra amb la seva alta cuina italiana l'aniversari de Dos Palillos

Òscar Gómez 10/05/2018

El cuiner italià va cuinar amb Albert Raurich un menú enlluernador dins de les celebracions del desè aniversari de Dos Palillos.

Sobre la barra del Dos Palillos -que en breu es convertirà en privilegiat mirador abocat a la litúrgia del bon cuinar i del millor menjar - Albert Raurich i Tamae Imachi estampen desitjos còmplices en el seu novíssim llibre Dos Palillos. Per la seva banda, Massimo Bottura (Osteria Francescana) autografia la dedicatòria sobre el seu Mai confiis en un xef italià prim. Està clarament prim, i no obstant això posaria mil vegades el meu paladar a les seves mans. Sense dubtar.

La cerimònia d'intercanvi recorda una mica als grans partits, quan els capitans es obsequien amb les banderoles respectius. Encara que aquest dilluns 7 de maig de 2018 tots van (anem) a guanyar: El gran cuiner italià s'ha desplaçat amb part del seu equip fins a Barcelona per cuinar un menú conjunt de celebració pel desè aniversari de Dos Palillos.

És una trobada d'alta complicitat conceptual, d'història i arrels compartides (Massimo va ser al Bulli l'any 2000) i de sensibilitats culinàries sincronitzades. Les dues cuines practiquen una aproximació indiscutiblement erudita i intel·lectual combinada amb una passió evident, que queda patent quan un prova els seus plats. Albert i Massimo practiquen cuina d'alt octanatge palatal.

L'equip poleix els detalls amb un perfeccionisme detallista que voreja el malaltís i uns minuts abans del servei Albert Raurich convoca la reunió general en què insisteix en la importància que tot flueixi des de l'organització i el rigor, així com de la importància de fer feliços als assistents. Em fa pensar que si fos Pep Guardiola (difícil, l’Albert és un periquito declarat) immediatament sonaria una motivadora cançó de Coldplay. A l'aire flota aquesta electricitat de final de Champions.

I no és per menys, tan sols 25 afortunats podran gaudir d’aquest meravellós sopar de combinatòria culinària (la llista va superar amb escreix les mil peticions).

Durant la vetllada, desfilen èxits icònics del Bulli com les maduixes al Campari o l’espagueti de parmesà. Plats captivadors com el tribut a Normandia que Massimo compon a través d'un tàrtar de xai curat en sal servit a la closca d'una ostra que s'ha utilitzat per muntar una maionesa (marina, sense ou) i que es completa amb algues (iode) i un generós granissat de menta i un punt de picant. Sensacional.

Dos Palillos va treure també a passejar el seu costat italià i, entre d’altres delícies, va servir uns espectaculars gnocci (sense ou, que se substitueix per l'arrel japonesa Kuzu) di Bob noto, servits sobre la làctica stracciatella (part central de la burrata) i combinats amb làmines de tòfona negra.


Otros grandes bocados fueron la combustión mediterránea (lenguado envuelto en finas hojas blancas de sabor tostado-quemado) sobre un lecho de tomate (del Piamonte), limón (de Sorrento) y alcaparras (de Pantellería). En este plato se aprecia muy bien el mimo de Massimo Bottura para con los productos locales, una característica de su cocina. En el 'camuflaje', Bottura juega con la complejidad de diversas salsas (ácida, amarga, dulce, salada,...) que complementan el umami intenso del pichón cocinado al punto y una albóndiga de perdiz.

Terminamos -¡no tenemos espacio para glosar todos los platos!- con los fantásticos noodles mai de pasta china, que el equipo de Dos Palillos cocinó con mantequilla y erizo en una fantástica combinación de pasta oriental con sabores mediterráneos.
Y así hasta veintiuno. Un no parar.

Galeria

Galeria

Altres suggeriments

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.